Ga naar de inhoud
Home » Materiaal » De Vikingen

De Vikingen

  Vikingen waren stoere en avontuurlijke krijgers uit het verleden. Ze leefden tussen 800 en 1100 na Christus. Ze leefden in Scandinavië, het gebied dat tegenwoordig bestaat uit Noorwegen, Zweden en Denemarken. De Vikingen leefden voornamelijk van landbouw, maar waren ook bekend om hun zeemanskunsten en verre ontdekkingsreizen. Ze gebruikten grote houten schepen, genaamd drakars, om over de zeeën te varen.

  De Vikingen waren niet alleen goede zeelieden, maar ook dappere strijders. Ze voerden veel plundertochten uit in andere landen. Ze plunderden dorpen en steden en namen kostbaarheden, zoals goud en zilver, mee terug naar huis. Maar de Vikingen waren niet alleen maar oorlogszuchtig. Ze waren ook bedreven in handel en dreven handel met andere volken. Ze ruilden onder andere bont, huiden en zout.

  De Vikingen hadden een eigen geloof en aanbaden goden zoals Odin, Thor en Freya. Ze geloofden in een leven na de dood en geloofden dat de krijgers die in de strijd stierven naar Walhalla gingen, een soort hemel voor strijders.

  Vikingen – Groep 5 begrijpend lezen
  1. Wie waren de Vikingen?
  2. In welke landen leefden de Vikingen?
  3. Waar waren de Vikingen bekend om?
  4. Met welke schepen voeren de Vikingen over de zeeën?
  5. Wat deden de Vikingen tijdens hun plundertochten?
  6. Naast oorlog voeren, wat deden de Vikingen nog meer?
  7. Welke goden aanbaden de Vikingen?
  8. Wat geloofden de Vikingen over het leven na de dood?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *